2n Esmorzar empresarial del 2018 | Protecció de dades

2n Esmorzar empresarial del 2018 | Protecció de dades

El dia 28 de maig, de 9.30h a 11h, es celebrarà una segona trobada del cicle d’esmorzars empresarials de l’any 2018. En aquest cas, donat que el dia 25 de maig entrarà en vigor la nova normativa sobre Protecció de Dades hem decidit centrar-nos en aquest tema i en com pot afectar el seu desplegament i la seva implementació a les entitats.

La xerrada anirà a càrrec del Guillem Reig, advocat del Buffet Vallbé i expert en la matèria.

El format de l’esmorzar será el següent:

9.30 a 10.00h Networking previ amb cafè i pastes.

10.00 a 11.00h Xerrada a càrrec del Guillem Reig sobre la protecció de dades.

11.00 a 11.30h Torn de paraula obert i preguntes

Lloc: Centre Cívic Joan Oliver-Pere Quart (C/Comandante Benítez 6, Barcelona).

Us preguem que confirmeu assistència omplint aquest breu formulari.

 

 

L’acció concertada com a modalitat de finançament

L’acció concertada com a modalitat de finançament

El passat 9 de maig, l’AEES Dincat va organitzar una sessió plenària amb la intenció de compartir el treball intern que durant mesos s’ha vingut realitzant sobre l’acció concertada com a modalitat de finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

La sessió va començar amb una breu introducció a la temàtica a càrrec de la Pepita Perich (secretària de la Junta Directiva de l’AEES Dincat i vocal de concertació) que va recordar que la beneficència va ser l’origen de moltes de les entitats i va fer un repàs de les diferents formes de finançament dels darrers anys. A més, també va introduir algunes de les idees claus sobre les que es sustenta el posicionament de l’AEES Dincat respecte a l’acció concertada:

  • La prestació dels serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual ha de quedar reservada a les entitats d’iniciativa social sense afany de lucre amb la modalitat d’acció concertada.
  • Històricament l’atenció a la discapacitat intel·lectual ha vingut donada per la iniciativa social sense afany de lucre, fonamentada en els principis de solidaritat, atenció personalitzada i integral, respecte pels drets de la persona, foment de l’autonomia personal, qualitat i continuïtat del servei, eficiència i eficàcia.
  • Un 98,7% dels serveis destinats a les persones amb discapacitat intel·lectual són prestats en col·laboració públic-privada per entitats d’iniciativa social sense afany de lucre. Només un 1,3% dels serveis són prestats des de la iniciativa mercantil
  • Les entitats d’iniciativa social que presten serveis d’atenció a les persones amb discapacitat han desenvolupat la metodologia d’atenció centrada en les persones, metodologia que ha esdevingut un model d’èxit àmpliament reconegut i replicat per altres sectors.

Seguidament es va donar pas al Francesc José Maria (soci-director de fjmadvocats) que va aportar una contextualització jurídica de l’acció concertada i va destacar que tant les directives europees com la legislació bàsica espanyola permeten un règim legal Ad Hoc per a la provisió de serveis a les persones.

La tercera part de la sessió va anar a càrrec de l’Assumpta Fortuny (membre de la Junta Directiva i vocal d’atenció a la infància) que va explicar detalladament quin és el posicionament de l’AEES Dincat respecte l’acció concertada. Tal i com va argumentar, des de l’AEES Dincat s’aposta per la construcció d’un marc legal estable de relació público-privada per a la prestació dels serveis de suport per les persones amb discapacitat intel·lectual amb les entitats d’iniciativa social i sense ànim de lucre. Aquest fet implica, a més, vetllar per garantir una doble exclusivitat d’aquestes entitats justificada tant per les característiques dels destinataris dels serveis com per la tipologia de les organitzacions. Aquest posicionament i aquesta demanda queden perfectament recollits en el document-relat elaborat per l’AEES Dincat on apareixen diferents aspectes de nivell político-social, tècnic i legal que avalen la defensa d’aquesta exclusivitat (veure document).

D’altra banda, es va fer referència a la implicació de l’AEES DINCAT en el marc de La Confederació, des d’on s’impulsa una proposta legislativa per la gestió de serveis públics d’atenció a les persones a través de l’acció concertada amb la iniciativa social sense afany de lucre.

Finalment, es va fer una crida a totes les entitats a implicar-se en la difusió d’aquest relat i en la defensa del posicionament de l’AEES Dincat i de tot el tercer sector representat per La Confederació. Es va posar l’accent en la necessitat d’apostar per la divulgació i la incidència política al territori per fer possible el desplegament d’una regulació favorable als interessos del nostre sector.