L’AEES Dincat participa al BIZBARCELONA
Els dies 30 i 31 de maig el Recinte de Montjuïc ha acollit una nova edició del BIZBARCELONA, un saló que acompanya les persones emprenedores i les PIMES en els seus processos de transformació, aportant eines, coneixement i inspiració per afrontar amb èxit els reptes de la nova economia.
L’AEES Dincat ha format part d’aquesta iniciativa participant amb la conferència “Els centres especials de treball sense ànim de lucre, un soci empresarial per tenir impacte social”. La conferència ha posat l’accent en la importància de col·laborar empresarialment amb centres especials de treball sense ànim de lucre i orientats majoritàriament a persones amb discapacitat intel·lectual amb especials dificultats.
En primer lloc, el Manel Palou (president de l’AEES Dincat) ha donat la benvinguda a tots els assistents, contextualitzant la conferència i explicant breument què és i a qui representa l’AEES Dincat.
Seguidament, el Víctor Galmés (gerent de l’AEES Dincat), ha destacat alguns dels avantatges que suposa la col·laboració amb els CETS. En primer lloc destaca el gran impacte social que es genera al crear i consolidar llocs de feina per a persones amb especials dificultats. En aquest sentit, col·laborar amb un CET implica un alt retorn a la societat. A més, els centres especials de treball duen a terme la seva activitat amb una competitivitat pròpia del mercat, basant-se en els criteris de qualitat, eficàcia i eficiència. D’altra banda, col·laborar amb un CET assegura el compliment de les mesures alternatives a la contractació de persones amb discapacitat previstes a la normativa.
A la conferència també s’han mostrat experiències de col·laboració. L’Amèlia Clarà ha explicat com Femarec treballa de forma conjunta amb Daba (empresa distribuïdora de Nespresso) superant, amb nota, els elevats estàndards de qualitat marcats per l’exigent legislació suïssa. A més, també ha fet referència a la col·laboració amb l’empresa Damm. Tots dos casos són grans exemples d’economia circular en el sentit que afavoreixen la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i també promouen la reutilització i el reciclatge correcte de residus
El Jorge Gutiérrez, representant del Grup Cooperatiu TEB, també ha compartit amb els assistents la seva experiència de col·laboració amb l’empresa Manolo’s Food and Mood. Aquesta col·laboració va ser fruit de l’evolució de l’entitat i de la necessitat de fer front a la crisi econòmica del 2010 que, en certa manera, els va obligar a reinventar-se. Així va sorgir aquesta iniciativa que a dia d’avui s’ha convertit en una gran experiència d’èxit ja que els productes (galetes, sals, formatges…) es comercialitzen a diferents països del món.
Després d’escoltar les dues experiències ha quedat molt clar que els CETs són un gran aliat i que es pot col·laborar amb ells de la mateixa manera en què es faria amb qualsevol altre operador empresarial però aconseguint, a més, impacte social. D’altra banda, els CETS són especialistes en ser especialistes, posen el màxim grau d’exigència i de detall en qualsevol activitat que desenvolupen sempre amb l’objectiu d’aconseguir la màxima qualitat.